[ VB.NET ] حمآية برنآمجك من الكسر | Mr Matrex

تم تحميل الصفحة في 0,6011453 ثانية
حمآية برنآمجك من الكسر | Mr Matrex
الحالة
مغلق و غير مفتوح للمزيد من الردود.
إنضم
10 مارس 2011
المشاركات
1,945
الإعجابات
723
النقاط
0



كيفكم احبآئي واخوآنى اعضاء وزوار الديف بوينت الكرآم
لكل محبي ألفيجوال دوت نت
لكل محبي البرمجة
ولكل من أرآد ان يصبح مبرمج
او يقول عَ نفسه مبرمج
هنا في صرح التطوير والإبدآع
لا نتكلم على أنفسنآ .. نجتهد .. نقدم .. نٌفيد ..
ثم نري النتآئج

لذا أرجو من كـل من أرآد تعلم الفيجوال يتابع موآضيعنا
وبألأخص مشاريع الأعضاء
يدخل ويحمل كل سورس ويستفسر
وإن شاء الله بعد الدورة ألتى سأقدمها بإذن الله
أنا أعتقد بإذن الله أنى سأري مبرمجين عظآم
تتفتح عقولهم عَ مآ هو أوسع وأرقي بكثير
من ما نحن فيـه ..




ألمهم آسف طولتـ عليكم أحبتي لكن من حبي لهالمنتدى العظيم
والذي افضله على بآقى الموآقع والمنتديآت

درس الـيوم : درس سهل وبسيط
كيفية حماية برنامجك من الـكسر

أنتـ مبرمج وتريد أنت تبيع برآمجك لبعض الأشخاص
ماذا عليك أن تفعل ؟؟

سيريال و و إلخ .. (موضوع فآشل)


طيب هنعمل إى ؟؟
كان في مشروع انا منزلة للأعضاء . في ألقسم هنا
في مشاريع الاعضاء وهو برنامج
My PC Information
موجود فيه : معلومات كثيرة جدا عن الجهاز نفسه

(مش عارف ليه الناس مدخلتش وشافت الطرق دى واستخدمتها فى الحماية)
أليوم سنقوم بتطبيق كيفية عمل األحمآية على أى برنآمج كمثآل ...

إليكم يآ أحبآئي
ملف Dll بسيط جدا
سنقوم بإرفآقة فى الريفرينس
Refrence
إسمهـآ
Class_Computer_Info.dll

الكلاس يعمل على حزمة فريم ورك بدآية من 3.5
يعنى لو إنت شغال على نت فريم ورك 2
الكلاس مش هيشتغل معاك
لازم من 3.5 فيمـآ أعلى



طيب كما هو وآضح من الصورة الـ أتى أمـآمنـآ طريقة إضافة الملف
إلى المشروع تبعنا





كدا تمام أضفنا الكلاس إلى المشروع

الآن ندخل على صفحة الاكواد
Form1.vb

في الجزأ المخصص بالإضافات
(فوق كلمة Public Class Form1 يعنى)

نكتب

Imports Class_Computer_Info



كدا نقدر نستخدم الكلاس فى المشروع بتاعنا
دلوقتى نضيف مثلا
Textbox

من الـ Toolbox أكيد طبعا كلنا عارفينه

هيكون إسمها Textbox1

نضغط مرتين على الفورم
هيفتح لنا الـ كود الفورم لود

نكتب فيه


Dim Matrex As New Class_Computer_Info.Class_Computer_Info
TextBox1.Text = Matrex.GetMotherBoardID



كدا اول ما نشغل البرنآمج بتاعنا
هيظهر فى التكست بوكس
MotherBoardID
الـ هو رقم المازر بورد بتاعت الجهاز
الـ هى مش هتتغير
(ولو الدنيا اتقلبت (ودا مش هيحصل) و إتغيرت انا هحلهالكم دلوقتى)

انا مش عاوز الناس تاخد الكود كوبي باست
عاوزك تنقله بإيدك وإنت بتكتبة
لما تيجي تكتب
Textbox1.text = Matrex.

هتطلع لك فورم صغيرة جدا تحت النقطة الـ كتبتها
موجود فيها

GetMACAddress
GetMotherBoardID
GetProcessorId
GetVolumeSerial

دى محتويآت الـ كلاس
بمعنى أصح دى ألـ Functions
الفانكشنز الموجودة في الكلاس

أظن الكلام دا مش محتاج شرح
كدا معاك 4 معلومات عن الجهاز بتاعك
1- الماك ادريس
2- رقم المازر بورد
3-رقم البروسيرور الخاص بالجهاز
4- رقم الهارد دسك



ألكلام دا جميل
طيب دلوقتى يآ عم ماتركس إنت دوختنا
مش فاهمين منك حاجة
:15:
هقولكم
قول يآ عم ماتركس : إنت رغآي أوى :15:



سنقوم بعمل برنامج يحضر لنا مثلا
الماك أدريس و رقم المازر بورد
Mac Address And MotherBoard ID

1- نفس المشروع الـ كنا شغالين فيه بس نشيل الاكواد من الفورم لود
2- ضيف 2 تكست بوكس
3- ضيف زر واحد فقط
4- نضغط على الزر لنفتح صفحة الكود الخاصة بالضغط على الزر
نكتب فيه الكود التالى


On Error Resume Next
Dim Matrex As New Class_Computer_Info.Class_Computer_Info
TextBox1.Text = Matrex.GetMotherBoardID
TextBox2.Text = Matrex.GetMACAddress



كدا بقا معانا برنامج يحضر لنا
رقم المازربورد والماك أدرس

طبعا هبعت البرنامج البسيط دا لليوزر (الشخص المشتري)
ونقوله يعطينا البيانات

نشوف صورة





طيب بعد كدا هنعمل إى بالمعلومات الـ خدناها من الرآجل الطيب دا ؟؟؟؟؟
الفكرة كلها إن فى برنامج هنبيعه مثلا
في المشروع
هنضيف فورم جديدة
الفورم دى هنعمل فيها إى بقا ؟؟

سنضع فيها الكلاس طبعاآ الـ شرحناه مسقبآ
Class_Computer_Info
وعرفنا كيفية جعله متاح للإستخدام
Imports Class_Computer_Info


سنضع بعض التعريفات :24:
في منطقة التعريفات
تحت كلمة Public Class Form



Dim log As String
Dim Mac as string = "08002700B4F2" 'This is User Mac
Dim MB as string = ".6W7HDS1.CN1296125J0257." 'User Mother ID
Dim Auth As String = Mac & "/" & MB 'This What Will Allow Or Dis Allow User



الفورم دى هيكون إسمها مثلا
فورم الدخول
Login Form


طيب كيف سيكون تصميمهـآ ؟؟
مجرد Label فااااضى
وزرار
بس

نشوف صورة



الـ Label هيظهر فيه كلام سواء اليوزر دا مرحب به وسيدخل البرنامج
او اليوزر دا لا يملك الترخيص لدخول البرنامج وبالتآلى
سيتم طرده

نضغط عَ الزر مرتين عشان نفتح صفحة الاكواد لنضع فيهآ أكوآدنـآ :26:

وما هى الأكوآد


On Error Resume Next
Dim Matrex As New Class_Computer_Info.Class_Computer_Info
log = Matrex.GetMACAddress & "/" & Matrex.GetMotherBoardID
If Auth = log Then
Label1.Text = "Welcome , You Are Authorized To Use This Software"
Else
Label1.Text = "Sorry , You Are Not Authorized To Use This Software"
End If





أنا كدا خلصت موضوعي >> وأرجو أن لا أكون طولت عليكم أحبتي
اى حد عنده أى إستفسآرآت يضعه فى التعليق وان شاء الله أجاوب عليه
طبعا لزيآدة الحمآية أكثر وأكثر وأكثر وأكثر
ممكن تضع الـ 4 معلومات المهمين جدا دول كوسيلة لتسجيل الدخول
يعنى لازم يتوافر الـ 4 مع بعض عشان اليوزر يدخل
طبعا هتبقى صعبة جدا جدا جدا جدا للكسر عَ حد علمى
أرجو أن أكون وفقت فى ألشرح إخوآنى وأحبآئي


ولتحميل الكلاس الـمستخدم وحدة
ملف الـ Dll
تفضلوا

DownLoad
ولتحميل مشآريع ألدرس والكلاس معآ
تفضلوا
DownLoad




جميع ألحقوق محفوطة
.ılı.ĵưŠŧ●Ƀέ●мя●мăƬяěx.ılı.
إلى منتدى ألـ ديف بوينت
Dev-Point


إهــدآآءإلـي
كـل مبدع رآيتة فـ عـ‘ـآلم ألديف ألـ عظيم
ألمحبوب إلـ قلبي كثيرآ

إهـدآء ـخـآص إليـﮯ

Glaidator
Hak Master
Dr.AdeeB
AntiVirus7
Back To Track
ÊĽŵĂĽĕĚĎ
Mr.MG
Roka
ʍʀ.ĸʜɜʟɛɒ
Šênĭôř ŠaŠa
CAT MAN
ĘŞŁДΜ
Hakar avsan
Al-3aNeeeeeD
Mr.Saqer
simon-benyo
px2

ã7ŚДš ŴДҒĀ
Mr.Mobark
آلوضع يحتاج ركود

ThE.GhOsT!
أأبو حمــآآمة

Rafah
المشاغب المغربي
X-pro
ValY
Jaheem hacker
Asmar-ri
D€S€RT sNَip€Rِ
Its Soul

Mr-GhoSt

الْمُهَاجِرِ الْفِلِسْطِيْنِيِّ
هــــآوٍي
ὧ مُركيز المُطيريـﮯ ὧ

x2ip
M J R m Dz
SN!P£R Pa$$WoRD
®..яoќa..®
SOKON
وآعتـﺫر إﺫآ غفوت ونـسيـت أحد



تكفينى دعوة صـآلحة
كـآن معكم
محبكم وأخـيكم
ılı.мямăƬяěxlı


 
إنضم
25 أكتوبر 2012
المشاركات
291
الإعجابات
239
النقاط
0
العمر
25
الإقامة
IraQ
رد: حماية برنامجك من ألكسر (لحفظ حقوق ألملكلية) | Mr Matrex

يا اخي وربي ملك ملك عاشت ايدك يا بطل احلى تقييم لعيونك استمر يا وحش البرمجة :32::32::32::32:
 
إنضم
28 يوليو 2011
المشاركات
2,541
الإعجابات
1,597
النقاط
113
الإقامة
Egypt
رد: حماية برنامجك من ألكسر (لحفظ حقوق ألملكلية) | Mr Matrex

عليكم السلام ورحمه الله وبركاته
وربنا اصلى يا ماتركس حاجه روعه صراحه
تسلم ايدك على الشرح :6::6:
 
إنضم
10 مارس 2011
المشاركات
1,945
الإعجابات
723
النقاط
0
رد: حماية برنامجك من ألكسر (لحفظ حقوق ألملكلية) | Mr Matrex

يا اخي وربي ملك ملك عاشت ايدك يا بطل احلى تقييم لعيونك استمر يا وحش البرمجة :32::32::32::32:
تسلم يآ أخى الغآلى عَ الكلمآت الرآئعة ..
مشكور عَ المرور
:32:
 
إنضم
10 مارس 2011
المشاركات
1,945
الإعجابات
723
النقاط
0
رد: حماية برنامجك من ألكسر (لحفظ حقوق ألملكلية) | Mr Matrex

عليكم السلام ورحمه الله وبركاته
وربنا اصلى يا ماتركس حاجه روعه صراحه
تسلم ايدك على الشرح :6::6:
ههههههههههههههه ربنآ يخليك يآ حبي
منور ألموضوع وألله
أحلى وردة
:38::32::38:
 
إنضم
11 يناير 2012
المشاركات
2,569
الإعجابات
1,627
النقاط
113
رد: حماية برنامجك من ألكسر (لحفظ حقوق ألملكلية) | Mr Matrex

بارك الله فيك . شرح رائع . من يد اروع .
جاري التقيم + 5 نجوم + إحلى لايك

:32:
 
إنضم
10 مارس 2011
المشاركات
1,945
الإعجابات
723
النقاط
0
رد: حماية برنامجك من ألكسر (لحفظ حقوق ألملكلية) | Mr Matrex

بارك الله فيك . شرح رائع . من يد اروع .
جاري التقيم + 5 نجوم + إحلى لايك

:32:
تسلم أخى الغآلى .. بآرك الله فيك
منور الموضوع يآ أخى
:32:
 
إنضم
11 مارس 2011
المشاركات
1,402
الإعجابات
301
النقاط
83
رد: حماية برنامجك من ألكسر (لحفظ حقوق ألملكلية) | Mr Matrex

شرح رائع من ماتريكس وربنا مبدع يابنى :6:
 

iFreeDoM

.:: Legends DeveloPer ::.
إنضم
23 سبتمبر 2008
المشاركات
11,871
الإعجابات
4,775
النقاط
0
الإقامة
Saudi Arabia
رد: حمآية برنآمجك من الكسر | Mr Matrex

:27:

السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة
فكرة جداً ممُتازة يا ماتريكسَ
بآرك الله فيكَ ، ومنكم نستفيدَ يا أستاذ '
 
إنضم
11 يناير 2012
المشاركات
3,715
الإعجابات
3,445
النقاط
0
رد: حمآية برنآمجك من الكسر | Mr Matrex

شرح رائع ومرتب وجميل :6:

هاذا ما كنت أريده:26:

تقييم + أعجاب + ختم الموضوع :32:
 
إنضم
14 أغسطس 2012
المشاركات
4,229
الإعجابات
5,368
النقاط
113
رد: حمآية برنآمجك من الكسر | Mr Matrex

حقيقة كأنك قرأت افكاري

و الله كنت منتظر شرح حماية برنامجك من الكسر و من ثم وجدت موضوعك

و الله روعة و إبداع اخي

سأحاول تطبيق الدرس
 
إنضم
10 مارس 2011
المشاركات
9,125
الإعجابات
11,898
النقاط
113
الإقامة
Zaregoto
رد: حمآية برنآمجك من الكسر | Mr Matrex

يعطيك الف عافية اخي الغالي ماتريكس
بارك الله فيك
:32:
 
إنضم
10 مارس 2011
المشاركات
1,945
الإعجابات
723
النقاط
0
رد: حمآية برنآمجك من الكسر | Mr Matrex

:27:

السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة
فكرة جداً ممُتازة يا ماتريكسَ
بآرك الله فيكَ ، ومنكم نستفيدَ يا أستاذ '
منور الموضوع أخى الغآلى .. تسلم عَ مروركـ الـطيب ..
ويآرب تعم الإفآدة عَ الـجميع ..
 
إنضم
10 مارس 2011
المشاركات
1,945
الإعجابات
723
النقاط
0
رد: حمآية برنآمجك من الكسر | Mr Matrex

شرح رائع ومرتب وجميل :6:

هاذا ما كنت أريده:26:

تقييم + أعجاب + ختم الموضوع :32:
تسلم حبيبي الغآلى
منور الـموضوع
:32:

 

α.Đ.σ.σ.l

.:: Legends DeveloPer ::.
إنضم
29 يوليو 2007
المشاركات
19,882
الإعجابات
21,642
النقاط
113
الإقامة
SYRIA
رد: حمآية برنآمجك من الكسر | Mr Matrex

ماشاء الله عليك والله آحب آلبرمجه في فيها شووي صوعبه

شكرا لك يً ماتريكس ماقصرت :32:
 
إنضم
10 مارس 2011
المشاركات
1,945
الإعجابات
723
النقاط
0
رد: حمآية برنآمجك من الكسر | Mr Matrex

حقيقة كأنك قرأت افكاري

و الله كنت منتظر شرح حماية برنامجك من الكسر و من ثم وجدت موضوعك

و الله روعة و إبداع اخي

سأحاول تطبيق الدرس
تسلم يآ غآلى عَ المرور الـطيب ..
حيآك ألله يآ غآلى
:32:

 
إنضم
10 مارس 2011
المشاركات
1,945
الإعجابات
723
النقاط
0
رد: حمآية برنآمجك من الكسر | Mr Matrex

يعطيك الف عافية اخي الغالي ماتريكس
بارك الله فيك
:32:
حبيبي الغآلى والله لك شوقة .. ما تغيب علينا كتير
تسلم عَ مرورك الطيب يآ حبيبي
:32:

 
إنضم
10 مارس 2011
المشاركات
1,945
الإعجابات
723
النقاط
0
رد: حمآية برنآمجك من الكسر | Mr Matrex

ماشاء الله عليك والله آحب آلبرمجه في فيها شووي صوعبه

شكرا لك يً ماتريكس ماقصرت :32:
تسلم حبيبي الغآلى منور موضوعي وألله
أحلى وردة
:32:
 
الحالة
مغلق و غير مفتوح للمزيد من الردود.

الأعضاء النشطين حاليآ الذين يشاهدون هذا الموضوع (1 عضو و 0 ضيف)

خيارات الاستايل

نوع الخط
مودك
اخفاء السايدر بار OFF
توسيط المنتدى OFF
فصل الأقسام OFF
الأقسام الفرعية OFF
عرض المشاركات
حجم الخط
معلومات العضو OFF
إخفاء التوقيع OFF

إرجاع خيارات الإستايل