تمت الإجابة فتح فورم من اسمة Name فى TextBox

تم تحميل الصفحة في 1,7431726 ثانية
فتح فورم من اسمة Name فى TextBox
الحالة
مغلق و غير مفتوح للمزيد من الردود.
إنضم
10 مايو 2016
المشاركات
272
الإعجابات
154
النقاط
43
السلام عليكم

طلبي غريب المرادي بس ملقيتش اي كود او طريقة اعملها بية

طلب مثلا لدي TextBox و كتبت فية Form2 عايز لما اضغط ع البوتن يفتح فورم Form2

.بدل ما اكتب كود Form2.Show اعمل بقا اكتب اسم الفورم فى تيكست و يفتح الفورم الى مكتوب اسم Name الخاص بلفورم

مثلا بلصور

 
إنضم
10 مايو 2016
المشاركات
272
الإعجابات
154
النقاط
43
الموضوع سهل جدا وهي فركة استدعاء textbox الموجودة في form1 الكود
form2.show
my.text = form1.textbox1.text
هذة الكود خلية في البوتن
شكرا على ردك اخي ولكن اقصد فتح الفورم الى اسمو مكتوب فى التيكست وليس استدعاء اسم الفورم
 
إنضم
20 أكتوبر 2017
المشاركات
608
الإعجابات
405
النقاط
63
شكرا على ردك اخي ولكن اقصد فتح الفورم الى اسمو مكتوب فى التيكست وليس استدعاء اسم الفورم
حب انا ليس اقول لك استدعاء اسم الفروم
انا اقول لك استدعاء الtextbox الموجودة في form1
جرب الكود حب شغال

form2.show
my.text = form1.textbox1.text

هذة هو حلة حب
 
إنضم
10 مايو 2016
المشاركات
272
الإعجابات
154
النقاط
43
حب انا ليس اقول لك استدعاء اسم الفروم
انا اقول لك استدعاء الtextbox الموجودة في form1
جرب الكود حب شغال

form2.show
my.text = form1.textbox1.text

هذة هو حلة حب
للاسف اخي مفهمتش قصدي انا اقصد

مثلا كتبت فى فى التيكست Form2 عايز يعمل لفورم Form2 يفتح زي الكود دة Form2.Show

ولو كتبت Form3 يفتح فورم Form3

-- المقصود من فكرتي عندي Form كتير جدااا عايز لما اكتب Name الفورم فى التيكست بوكس يعمل للفورم Show

---
 

lovable

Beginner Developer
rank
إنضم
1 مارس 2018
المشاركات
22
الإعجابات
11
النقاط
3
العمر
19
انا مبتدأ بس أظن أعرف اعملها
if textbox1.text = form2 then
form2. Show()
Else if textbox1.text = form3 then
Form3.show()
Else if textbox1.text = form4 then Form4.show()
Else msgbox ("اسم الفورم خطأ")
End if
وضيف انت برحتك كل أسماء الفورمات إلى ممكن تتكتب واعذرني اخي اذا كاتبها بالشكل دا لاني فاتح من الموبايل
 
إنضم
8 سبتمبر 2013
المشاركات
7,970
الإعجابات
11,895
النقاط
168
الإقامة
Live.IQ(JO => JO.AMMAN)
كتبتة بالـC# باقي عليك بس تترجمة و هذه سهلة عليك
كود:
 var x = System.Activator.CreateInstance(Type.GetType("WindowsFormsApp224." + textBox1.Text)) as Form;
 x.ShowDialog();
 

lovable

Beginner Developer
rank
إنضم
1 مارس 2018
المشاركات
22
الإعجابات
11
النقاط
3
العمر
19
انا مبتدأ بس أظن أعرف اعملها
if textbox1.text = form2 then
form2. Show()
Else if textbox1.text = form3 then
Form3.show()
Else if textbox1.text = form4 then Form4.show()
Else msgbox ("اسم الفورم خطأ")
End if
وضيف انت برحتك كل أسماء الفورمات إلى ممكن تتكتب واعذرني اخي اذا كاتبها بالشكل دا لاني فاتح من الموبايل
كنت اظن انك تبى فتح فورم عملته انت من خلال التيكست بوكس

كود:
        If TextBox1.Text = "form2" Then
            Form2.Show()
        ElseIf TextBox1.Text = "form3" Then
            Form3.Show()
        Else
            MsgBox("اسم الفورم خطأ")
        End If
 
إنضم
10 مايو 2016
المشاركات
272
الإعجابات
154
النقاط
43
كتبتة بالـC# باقي عليك بس تترجمة و هذه سهلة عليك
كود:
 var x = System.Activator.CreateInstance(Type.GetType("WindowsFormsApp224." + textBox1.Text)) as Form;
x.ShowDialog();
للاسف جربت vb منفعش روحت اجرب c# منفعش بيظهر نفس الخطا


 
إنضم
10 مايو 2016
المشاركات
272
الإعجابات
154
النقاط
43
كنت اظن انك تبى فتح فورم عملته انت من خلال التيكست بوكس

كود:
        If TextBox1.Text = "form2" Then
            Form2.Show()
        ElseIf TextBox1.Text = "form3" Then
            Form3.Show()
        Else
            MsgBox("اسم الفورم خطأ")
        End If
بلفعل عايز اعمل Show لفورم لما اكتب اسمو فى TextBox بس المشكلة صعب جدااا اكتب اسماء الفور واحد واحد عشان كدا عايزها برمجيا فى عندي اكتر من 100 فورم
صعب اكتب لكل فورم اسمة
مستحيل اكتب
Form2.Show
Form3.Show
لكل فورم كونت عايز اكتب اسم الفورم بدل كل دة
 
إنضم
8 سبتمبر 2013
المشاركات
7,970
الإعجابات
11,895
النقاط
168
الإقامة
Live.IQ(JO => JO.AMMAN)
إنضم
10 مايو 2016
المشاركات
272
الإعجابات
154
النقاط
43
حرام عليك اخي .. ليش نسخته نسخ ههه
الـNamespace تاخذها من اعدادات البرنامج ..
هههههه مختش بالي
ربنا يكرمك الفكرة نجحت 100% تسلم ايدك ولله , ربنا يفرحك زي ما فرحتني :42::164:
+
الكود بلغه vb للي يحتاجة :l6:
كود:
  Dim x = TryCast(System.Activator.CreateInstance(Type.[GetType]("WindowsApplication1." & TextBox1.Text)), Form)
        x.ShowDialog()
 
إنضم
10 مايو 2016
المشاركات
272
الإعجابات
154
النقاط
43
حرام عليك اخي .. ليش نسخته نسخ ههه
الـNamespace تاخذها من اعدادات البرنامج ..
طب دلوقتي لو عايز اعمل نفس الفكرة بس بدل ما يفتح الفورم يعمل للفورم الى مفتوح Close

جربت x.Close بس للاسف مش بيعمل حاجة

كود:
Dim x = TryCast(System.Activator.CreateInstance(Type.[GetType]("WindowsApplication1." & TextBox1.Text)), Form)
        x.Close()
 
إنضم
10 مايو 2016
المشاركات
272
الإعجابات
154
النقاط
43
طب دلوقتي لو عايز اعمل نفس الفكرة بس بدل ما يفتح الفورم يعمل للفورم الى مفتوح Close

جربت x.Close بس للاسف مش بيعمل حاجة

كود:
Dim x = TryCast(System.Activator.CreateInstance(Type.[GetType]("WindowsApplication1." & TextBox1.Text)), Form)
        x.Close()
تسلم يا غالي عرفت اوصلها ♥
الكود لو حد عايزة

كود:
  Dim i As Integer = (Application.OpenForms.Count - 1)
        Do While (i >= 0)
            If (Application.OpenForms(i).Name = "Form2") Then
                Application.OpenForms(i).Close()
            End If
            i = (i - 1)
        Loop
 
الحالة
مغلق و غير مفتوح للمزيد من الردود.

الأعضاء النشطين حاليآ الذين يشاهدون هذا الموضوع (1 عضو و 0 ضيف)

خيارات الاستايل

نوع الخط
مودك
اخفاء السايدر بار OFF
توسيط المنتدى OFF
فصل الأقسام OFF
الأقسام الفرعية OFF
عرض المشاركات
حجم الخط
معلومات العضو OFF
إخفاء التوقيع OFF

إرجاع خيارات الإستايل