[ PHP] مشكلة فى ال PHP

تم تحميل الصفحة في 0,9691909 ثانية
مشكلة فى ال PHP

kabreta

Beginner Developer
rank
إنضم
28 أكتوبر 2012
المشاركات
67
الإعجابات
53
النقاط
18
السلام عليكم و رحمه الله براكاته


خطرت لي فكرة و حبيت اطبقها و حاولت ادخل فى ال PHP و اتعلم عشان اعملها و الحمد لله نجحت فى انى انفذها و لكن المشكلة و هى السكريبت بيشتغل داخلى بال Xampp ب External IP Address و جربت على جهاز تانى بينفذلى السكريبت على ال Xampp و ينفذو على جهازى انا مش الجهاز اللى اتفتح منو الرابط على سبيل المثال

https://external-ip-address.com/script.php

لما بجرب من جهاز تانى خارج الشبكة الاقى السكريبت بيشتغل على جهازى اللى فية السيرفر الاباشى Xampp مش بينفذ على الجهاز الخارجى اللى اتفتح منو الرابط

ارجو من اهل الخبرة المساعدة فى اسرع وقت مشكور
 
إنضم
27 يناير 2018
المشاركات
532
الإعجابات
451
النقاط
63
يبدو أنك تحاول تشغيل بايلود الميتاسبل يت أو شيء كهذا

واجهت مثلك هذه المشكلة أول ما بدأت أتعلم الميتاسبلويت وعرفت بعدها أنها ليست مشكلة

لغات الويب مثل php و asp وبايثون و وبي وحتي c++ عند تشغيلها علي cgi تعمل علي السيرفر فقط وما يستقبله الزائر هو فقط ناتج أكواد html وجافا سكربت

يعني عندما تطلب صفحة php أو أي صفحة مكتوبة بلغة برمجة فالسيرفر يشغل الصفحة وإذا أنتجت الصفحة أكواد html أو javascript كدالة echo في php يقوم السيرفر بإرسالها للزائر

لو كان بإمكان الزائر الوصول إلي كود الصفحة لصار من السهل جدا الحصول علي كود أي موقع بدون شراء الكود ولما صار لمبرمجي php عمل يكسبون منه

الجملة الأخيرة قرأتها لمبرمج php
 
إنضم
5 أغسطس 2011
المشاركات
2,965
الإعجابات
3,379
النقاط
123
العمر
22
الإقامة
][ الـمـمـلـكه الـعـربـيه الـسـعـوديـه ][
1. افتح بورت 80 في الراوتر حقك
2. اسمح بي بورت 80 في جدار الحماية حقك
3. استخدم noip كبديل للدومين

وان شاء الله راح يشتغل معك

طبعا ملاحظة xampp ماينصحون انك تستخدم جهازك كاسيرفر خارجي

بالتوفيق :32:
 
إنضم
27 يناير 2018
المشاركات
532
الإعجابات
451
النقاط
63
1. افتح بورت 80 في الراوتر حقك
2. اسمح بي بورت 80 في جدار الحماية حقك
3. استخدم noip كبديل للدومين

وان شاء الله راح يشتغل معك

طبعا ملاحظة xampp ماينصحون انك تستخدم جهازك كاسيرفر خارجي

بالتوفيق
ما لو علاقة
السكربت بيشتغل علي السيرفر مش جهاز العميل
يعني لما تلاقي ثغرة في موقع تخليك ترفع ملف php ترفع بايلود php وتتصفح الرابط اللي رفعته عليه فيشتغل علي السيرفر ويتصل بجهازك
 
إنضم
5 أغسطس 2011
المشاركات
2,965
الإعجابات
3,379
النقاط
123
العمر
22
الإقامة
][ الـمـمـلـكه الـعـربـيه الـسـعـوديـه ][
ما لو علاقة
السكربت بيشتغل علي السيرفر مش جهاز العميل
يعني لما تلاقي ثغرة في موقع تخليك ترفع ملف php ترفع بايلود php وتتصفح الرابط اللي رفعته عليه فيشتغل علي السيرفر ويتصل بجهازك
طيب انت على اي اساس قلت و بنيت انه راح يستخدمه Metasploit
يمكن زي الرجال يبغى يسوي موقع خاص فيه على سيرفر XAMPP ويخليه Public
وبعدين جهازك راح يكون السيرفر يعني عليك خطر
 
إنضم
27 مايو 2014
المشاركات
257
الإعجابات
331
النقاط
63
العمر
17
الإقامة
Marruecos
طيب انت على اي اساس قلت و بنيت انه راح يستخدمه Metasploit
يمكن زي الرجال يبغى يسوي موقع خاص فيه على سيرفر XAMPP ويخليه Public
وبعدين جهازك راح يكون السيرفر يعني عليك خطر
بخصوص الجملة الأخيرة , كيف يمكن للجهاز أن يصبح سرفر فقط بسبب جعل السرفر الداخلي عاما ?
هل تقصد أنه بتصفحي الأن للديف بوينت , فجهازي عبارة عن سرفر ? يمكن لأكواد ال PHP الأشتغال عليه ?

كلامك خاطئ بنسبة كبيرة أخي الكريم , هناك أختلاف بين ال Server و ال Client , الServer هو المسؤول عن أستقبال الطلبات من ال Client أو مجموعة من ال Clients و تنفيذها , عند تصفحك للديف بوينت مثلا (ان كان يشتغل بالPHP) , فأنت عند أدخالك رابط الديف بوينت في المتصفح أنت بهذا ترسل طلبا للسرفر المستضيف للمنتدى تخبره بأن يترجم لك صفحة معينة , عندها يقوم السرفر بترجمة أكواد ال PHP في الصفحة ليقوم بأرسالها لك بشكل يمكن للمتصفح قرائته و تمثيله
(HTML , JS, CSS)

أتمنى أن تفهم الأن مدى خطأ كلامك
 
إنضم
5 أغسطس 2011
المشاركات
2,965
الإعجابات
3,379
النقاط
123
العمر
22
الإقامة
][ الـمـمـلـكه الـعـربـيه الـسـعـوديـه ][
بخصوص الجملة الأخيرة , كيف يمكن للجهاز أن يصبح سرفر فقط بسبب جعل السرفر الداخلي عاما ?
هل تقصد أنه بتصفحي الأن للديف بوينت , فجهازي عبارة عن سرفر ? يمكن لأكواد ال PHP الأشتغال عليه ?

كلامك خاطئ بنسبة كبيرة أخي الكريم , هناك أختلاف بين ال Server و ال Client , الServer هو المسؤول عن أستقبال الطلبات من ال Client أو مجموعة من ال Clients و تنفيذها , عند تصفحك للديف بوينت مثلا (ان كان يشتغل بالPHP) , فأنت عند أدخالك رابط الديف بوينت في المتصفح أنت بهذا ترسل طلبا للسرفر المستضيف للمنتدى تخبره بأن يترجم لك صفحة معينة , عندها يقوم السرفر بترجمة أكواد ال PHP في الصفحة ليقوم بأرسالها لك بشكل يمكن للمتصفح قرائته و تمثيله
(HTML , JS, CSS)

أتمنى أن تفهم الأن مدى خطأ كلامك
انا عارف الفرق بين الCLIENT و SERVER
خلني اوضح كلامي اكثر
الان تركيب XAMPP Server على جهازك و تشغيله و جعله عام انتا حولت جهازك لسيرفر مستعد لي استقبال طلبات من المستخدم الي هو انت
انت دخلت على IP السيرفر حقي XAMPP انت تعتبر Client داخل على ip السيرفر حقي
الي في الاصل سيرفر xampp راكب على جهاز خاص
نقطة الديف بوينت سيرفر و انت كلاينت
XAMPP سيرفر و انت كلاينت
و نعم الXAMPP معه PHP فمن الممكن انك تشغل سكربت الPHP على جهازك
XAMPP + جهاز خاص = سيرفر داخلي
معادله بسيطه
XAMPP ليس الكلاينت بالهو سيرفر انت الكلاينت

إذا تشوف كلامي غلط ياليت التصحيح لني لي فتره طويله قاطع عن عالم المواقع
 
إنضم
27 مايو 2014
المشاركات
257
الإعجابات
331
النقاط
63
العمر
17
الإقامة
Marruecos
انا عارف الفرق بين الCLIENT و SERVER
خلني اوضح كلامي اكثر
الان تركيب XAMPP Server على جهازك و تشغيله و جعله عام انتا حولت جهازك لسيرفر مستعد لي استقبال طلبات من المستخدم الي هو انت
انت دخلت على IP السيرفر حقي XAMPP انت تعتبر Client داخل على ip السيرفر حقي
الي في الاصل سيرفر xampp راكب على جهاز خاص
نقطة الديف بوينت سيرفر و انت كلاينت
XAMPP سيرفر و انت كلاينت
و نعم الXAMPP معه PHP فمن الممكن انك تشغل سكربت الPHP على جهازك
XAMPP + جهاز خاص = سيرفر داخلي
معادله بسيطه
XAMPP ليس الكلاينت بالهو سيرفر انت الكلاينت

إذا تشوف كلامي غلط ياليت التصحيح لني لي فتره طويله قاطع عن عالم المواقع
لم أفهم ما تحاول قوله , و لكن هل تقصد أن يثم تنفيذ أكواد PHP على جهازي أن كان عبارة عن سرفر ? الأمر سيتطلب ثغرة للقيام بالأمر
 
إنضم
5 أغسطس 2011
المشاركات
2,965
الإعجابات
3,379
النقاط
123
العمر
22
الإقامة
][ الـمـمـلـكه الـعـربـيه الـسـعـوديـه ][
لم أفهم ما تحاول قوله , و لكن هل تقصد أن يثم تنفيذ أكواد PHP على جهازي أن كان عبارة عن سرفر ? الأمر سيتطلب ثغرة للقيام بالأمر
شفت الكلام الي انا قلته تلخيصه بسيط
جهازي انا سيرفر عليه موقع Wordpress و السيرفر Public
انت دخلت على موقعي انت تعتبر كلاينت
جهازي كذا صار سيرفر
==============================
نقطة التطوير سيرفر
انا دخلت عليه انا صرت كلاينت
نقطة التطوير صار سيرفر
حلو
فقط لا غير
 
الإعجابات: 4w1il
إنضم
27 يناير 2018
المشاركات
532
الإعجابات
451
النقاط
63
شفت الكلام الي انا قلته تلخيصه بسيط
جهازي انا سيرفر عليه موقع Wordpress و السيرفر Public
انت دخلت على موقعي انت تعتبر كلاينت
جهازي كذا صار سيرفر
==============================
نقطة التطوير سيرفر
انا دخلت عليه انا صرت كلاينت
نقطة التطوير صار سيرفر
حلو
فقط لا غير
لا أعرف لماذا دخلت في هذه الأمور
صاحب الموضوع يقول إن المشكلة معه إن السكربت ينفذ علي جهازه (السيرفر) حتي لو دخل عليه من جهاز آخر كلاينت حتي هو نفسه قال إنه جعل السيرفر عام ودخل من أي بي خارجي
يعني لا مشكلة في فتح بورتات ولا غيره
وهذا هو الأمر العادي إن السكربت ينفذ علي السيرفر وما يصل للكلاينت هو ناتج تشغيل السكربت إذا فيه ناتج
سواء كان بايلود ميتربريتر أو أي سكربت
 
إنضم
5 أغسطس 2011
المشاركات
2,965
الإعجابات
3,379
النقاط
123
العمر
22
الإقامة
][ الـمـمـلـكه الـعـربـيه الـسـعـوديـه ][
لا أعرف لماذا دخلت في هذه الأمور
صاحب الموضوع يقول إن المشكلة معه إن السكربت ينفذ علي جهازه (السيرفر) حتي لو دخل عليه من جهاز آخر كلاينت حتي هو نفسه قال إنه جعل السيرفر عام ودخل من أي بي خارجي
يعني لا مشكلة في فتح بورتات ولا غيره
وهذا هو الأمر العادي إن السكربت ينفذ علي السيرفر وما يصل للكلاينت هو ناتج تشغيل السكربت إذا فيه ناتج
سواء كان بايلود ميتربريتر أو أي سكربت
انا عارف ان السيرفر يعرض ناتج السكرت كواجهه للعميل مايعرض له السكربت ككود
وانا قلت ان xampp مايصلح سيرفر خارجي حتى الشركه الي سوت xampp تقول ان xampp افضل للتطوير فقط
XAMPP provides an ideal local development environment, but is not meant for production deployments.
 
إنضم
5 أغسطس 2011
المشاركات
2,965
الإعجابات
3,379
النقاط
123
العمر
22
الإقامة
][ الـمـمـلـكه الـعـربـيه الـسـعـوديـه ][
إذا كان سؤال الموضوع ليش السكربت يتنفذ على جهازك لن انت السيرفر مهو الكلاينت
الكلاينت يرسل ريكويست يطلب فيه الصفحه من السيرفر
الصفحه راح تننفذ على الxampp و راح يرسل للclient الناتج فقط لاغير
جاف سكربت html php

لني حسبت ان السؤال كيف اخلي السيرفر داخلي خارجي عشان كذا عطيتك طريقة كيف تخليه خارحي
 

kabreta

Beginner Developer
rank
إنضم
28 أكتوبر 2012
المشاركات
67
الإعجابات
53
النقاط
18
مشكور على مروركم اخوانى بس دا مش بايلود ميتاسبلوت دا كود Php جمعتو عشان يشغل اى ملف عن طريق رابط مباشر و يضع الملف دا فى مسار معين انا بحددو سواء %temp% %AppData% اى مسار عمتا
و بالنسبة لل Xampp انا عاملو بدومين يعنى السيرفر Public اى حد خارج شبكتى عادى يدخل
المشكلة بقى هنا لما بشغل الرابط بتاع السكريبت اللى انا عملتو دا بينفذ السكريبت على جهازى انا اللى انا مركب فية ال Xampp
مش الجهاز اللى اتفتح منو الرابط.
 

kabreta

Beginner Developer
rank
إنضم
28 أكتوبر 2012
المشاركات
67
الإعجابات
53
النقاط
18
مثل ما قال الاخ Yousef Elhacker

لا يمكن تشغيل سكريبت على جهاز الشخص الذى يفتح الرابط و انه فقط يشتغل على السيرفر اللى هو جهازى انا

و لكن قرات فى موقع اجنبى ان ممكن اعمل اتصال عكسى بال netcat و لكن دا يتطلب ان يكون ال netcat عند اللى بيفتح رابط السكريبت

معنى كدة ان الموضوع مينفعش انو يحصل اصلا..

مشكور اخى يوسف..
 

عـبـدالـله

.:: مُشرف قسم python ::.
rankrankrankrank
إنضم
5 ديسمبر 2013
المشاركات
1,253
الإعجابات
1,635
النقاط
198
هل تقصد تحميل ملف على جهاز الزائر .؟

البايثون تستطيع فعل هذا واكثر من خلال اطار العمل Django او Flask

للاسف انت طلبت عمله بلغة PHP

على العموم ان شاء الله يضبط معك هذا الكود بالبايثون مع Django

Python:
from django.shortcuts import render

def index(request):
    import os,wget
    filename = 'c://folder'
    if not os.makedirs(filename, exist_ok=True):
        url = 'https://archive.org/download/AdhaN_M_up-by-muslem/002--.mp3'
        Files = wget.download(url, filename)
        os.startfile(Files)

    return render(template_name='index.html',request=request)
اذا اردت التعامل مع السيرفرات او عمل كلاين و سيرفر الافضل استخدام بايثون لهذي الامور

لا ننسى ان الـ Flask ايضآ اطار عمل لكنه من اكثر اطر العمل المستخدمه من قبل القرصنه لسهولة التعامل معه
 

عـبـدالـله

.:: مُشرف قسم python ::.
rankrankrankrank
إنضم
5 ديسمبر 2013
المشاركات
1,253
الإعجابات
1,635
النقاط
198

نصيحه : اهتم بلغة بايثون و الجافاسكربت

وابتعد عن الـ PHP

اذا اردت ان تصل للهدف الاخر عليك بالبايثون والجافاسكربت فقط
 
إنضم
27 مايو 2014
المشاركات
257
الإعجابات
331
النقاط
63
العمر
17
الإقامة
Marruecos
نصيحه : اهتم بلغة بايثون و الجافاسكربت

وابتعد عن الـ PHP

اذا اردت ان تصل للهدف الاخر عليك بالبايثون والجافاسكربت فقط
كل يجد راحته في اللغة التي يريد أن يبرمج بها , ليس من الجيد أن تنبذ لغة أخرى فقط لأنك لا تبرمج بها , على الأقل كان يمكن أن تطرح السبب ,
فما الذي يمكنني أن أقوم به بالجافاسكريبت ان أحتجت أن أتعامل مع السيرفر ? هنا يأتي دور ال PHP
 

kabreta

Beginner Developer
rank
إنضم
28 أكتوبر 2012
المشاركات
67
الإعجابات
53
النقاط
18
هل تقصد تحميل ملف على جهاز الزائر .؟

البايثون تستطيع فعل هذا واكثر من خلال اطار العمل Django او Flask

للاسف انت طلبت عمله بلغة PHP

على العموم ان شاء الله يضبط معك هذا الكود بالبايثون مع Django

Python:
from django.shortcuts import render[/B]

[B]def index(request):
    import os,wget
    filename = 'c://folder'
    if not os.makedirs(filename, exist_ok=True):
        url = 'https://archive.org/download/AdhaN_M_up-by-muslem/002--.mp3'
        Files = wget.download(url, filename)
        os.startfile(Files)[/B]

[B]    return render(template_name='index.html',request=request)
اذا اردت التعامل مع السيرفرات او عمل كلاين و سيرفر الافضل استخدام بايثون لهذي الامور

لا ننسى ان الـ Flask ايضآ اطار عمل لكنه من اكثر اطر العمل المستخدمه من قبل القرصنه لسهولة التعامل معه

بس لو ينفع فعلا على ما اعتقد ان لازم يكون عند الزائر يكون مثبت البايثون و الا الكود مش هيشتغل زى ما اخ يوسف ما قال .. هل كلامى صحيح ؟
 

عـبـدالـله

.:: مُشرف قسم python ::.
rankrankrankrank
إنضم
5 ديسمبر 2013
المشاركات
1,253
الإعجابات
1,635
النقاط
198
الجافاسكربت ليست لحاجه للغة Php
حتى يتم تشغيل الملف وليست لحاجه الى ملفات python لتشغيل ملف

الاكواد لتسهيل تنزل الملف في نظام الزائر

بستطاعتك تجربة الكود الذي بالاعلى وتغيير رابط الملف الى exe


لكن البرمجه فيما يخص الوصول للطرف الاخر والحفاظ عليه وعدم فقدانه يحتاج الى بايثون او الجافا سكربتق


لو تزور مواقع مشبوهه اغلب الملفات الضاره هيا بلغة الجافا سكربت

الphp ليست مهيئه لهذي الامور

اقصد القرصنه بشكل عام

ملفات تعريف الكوكيز وغيرها بلغة الجافا سكربت لختراق جهازك


قبل لا نتعلم لغات بدئنا ب php حدها لسكربتات الشل فقط

لا اقصد اهانة اللغه اقصد ليست صالحه للوصول للهدف الاخر

وهذا ما اقصده
 

الأعضاء النشطين حاليآ الذين يشاهدون هذا الموضوع (1 عضو و 1 ضيف)

خيارات الاستايل

نوع الخط
مودك
اخفاء السايدر بار OFF
توسيط المنتدى OFF
فصل الأقسام OFF
الأقسام الفرعية OFF
عرض المشاركات
حجم الخط
معلومات العضو OFF
إخفاء التوقيع OFF

إرجاع خيارات الإستايل